- NAJväčšia BIOkompatibilita s ľudským telom
- ODOlnosť (chemická a fyzikálna)
- BEZpečnosť na rozdiel od hovädzieho a bravčového sa neprenášajú vírusy na človeka
- BEZchybnosť na rozdiel od mäsa, rybia koža neobsahuje ťažké kovy
- CENné AMInokyseliny (esenciálne a neesenciálne)
Oplatí sa vedieť!
Tzv. rastlinný kolagén je výhradne marketingový ťah-termín.
Akým spôsobom sa kolagén spracováva?
- RYBÍ - NIE JE NUTNÁ TEPELNÁ ÚPRAVA tzv. "Extrakcia za studena"
Rybí kolagén má vysokú účinnosť a vstrebateľnosť. Je zachovaná štruktúra tzv. trojitej skrutkovice kolagénu.
- Hovädzí, bravčový, konský - spracováva sa tepelne.
Má preto nízku účinnosť a vstrebateľnosť, a rozpadnuté kolagénne vlákna.
Prečo kolagén?
- je základnou súčasťou živočíšných tkanív (šľachy, väzivo)
- najrozšírenejšia bielkovina (proteín) v tele
- tvorený aminokyselinami
Funkcia:
udržuje tvar a pevnosť, HYDRATUJE a podieľa sa na hojení rán
!Po 25. roku života tvorba kolagénu klesá!
Produkty LARENS a NUTRIVI majú najvyššiu koncentráciu rybích aminokyselín a peptidov.
A ktoré to sú konkrétne ryby?
- TOLSTOLOBIK sladkovodná ryba, živí sa riasami a pochádza z ekologických fariem v Maďarsku
- AMUR sladkovodná ryba, živí sa planktónom, pochádza z ekologických fariem v Maďarsku
- LOSOS ATLANTICKÝ v najvyššej kvalite, z voľného mora, BIO-certifikácia
- koža týchto troch druhov rýb je základnou surovinou pre naše produkty
- spracovávajú sa patentovanou technológiou "extrakciou za studena"
- všetky zložky zostávajú v bioaktívnej forme
- je to NOVÁ ÉRA KOLAGÉNU